dinsdag 29 april 2008

Vedett

Vedett, een blond premium bier met 5,2% alcoholgehalte, is vandaag hét cultbier van Duvel Moortgat: Na zijn geboorte in 1945 verwierf het snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier. Maar denkt u nu geen moment dat deze oudgediende al met zijn pensioen bezig is, wel integendeel.

Sinds 2003 beleeft Vedett een tweede jeugd als smaakmaker in een snel stijgend aantal trendy cafés en restaurants, vooral binnen de grote steden. Het geheim van zijn charme? Een eigenzinnige retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.

Bovendien friste de brouwerij de looks van Vedett nog even op: Het 33-cl buikflesje kreeg een frisgroen kleurtje en een nieuw imago aangemeten. Een strategie die aanslaat, vooral bij het jonge, trendy volkje, zo blijkt: Intussen vindt u Vedett al in de Belgische Delhaizes en steeds meer horecazaken in de grote Vlaamse steden en Brussel.

Over Vedett

Le Soir, 13/08/2005:
"En marketlangue, on appelle ça une stratégie de niche. Et dans ce domaine, Vedett, la p'tite blonde qui monte à la brasserie Moortgat, est passée maîtresse dans l'art de faire parler d'elle dans les bars branchés... Une Vedett bien fraîche se savoure comme une bonne Blanche en plus léger."



1 opmerking:

Rosette Gilles zei

zeer lekker biertje, spijtig genoeg al sinds een maand niet meer te verkrijgen in Delhaize (Wilrijk). Heb dan maar Lachouffe genomen. Ook lekker, maar toch net iets anders.