dinsdag 29 april 2008

Ommegang

Begin 2003 nam Duvel Moortgat Ommegang over, een Amerikaanse brouwerij die speciaalbieren in authentiek Belgische stijl brouwt. Haar hoofdmerken Ommegang, witbier Ommegang Witte, Hennepin, Rare Vos en Three Philosophers zijn hoge gistingsbieren met hergisting op de fles, een procédé dat verfijnd werd in nauwe samenspraak met Duvel Moortgat. Bovendien maakt Ommegang gebruik van Belgische mout en dezelfde hoppen als brouwerij Duvel Moortgat, nl. Saaz en Styrie.

Ommegang, een bier in onvervalste abdijstijl, wordt gekenmerkt door eenOmmegang diepbruine kleur en staat bekend voor zijn complexe, fruitige aroma’s met gelaagde zoetheid (honing, karamel en toffee), aangevuld met een vleugje zoethout en chocolade. De hoppige Hennepin, in de beste traditie van de Belgische Saisons-bieren, heeft een delicate pareling en een zacht mondgevoel. Rare Vos is vergelijkbaar met een Belgisch amberbier: bloemig, fruitig, met een romige kraag. Karamelmout met droge fruitige en kruidige elementen zijn verantwoordelijk voor de geraffineerde smaak en evenwicht en de zachte, smeuïge afdronk. In het kersverse Three Philosophers versmelt de geest van de Belgische kriek met de rijke traditie van de Belgische hoge gistingsbieren. Zo bekomt Ommegang een aantrekkelijk hoge gistingsbrouwsel met zoete mout, donkere kers en de hergisting op fles die zo typisch is voor onze brouwerij.

Met deze overname wil de groep zich verder toeleggen op de Amerikaanse groeimarkt van de artisanale speciaalbieren. Voor meer informatie kan u de website van Ommegang raadplegen.

Geen opmerkingen: