dinsdag 29 april 2008

Maredsous

In 1963 vertrouwde de Benedictijnerabdij van Maredsous de productie en commercialisering van de befaamde Maredsous-bieren toe aan Duvel Moortgat. De paters blijven wel tot op vandaag een strenge controle uitoefenen op de recepten en kwaliteitsnormen van hun bieren.



Welke kleur of smaak u ook verkiest, het Maredsous-gamma heeft alles in huis om u te verleiden. Deze aromatische, delicate, fruitige en donzige bieren vullen elkaar dan ook aan in een perfecte harmonie zowel qua kleur als qua smaakbeleving.

De blonde variant met een alcoholgehalte van 6%, de bruine variant met een alcoholgehalte van 8% en de tripel met een alcoholgehalte van 10% rijpen eerst gedurende twee volle maanden alvorens ze naar hun definitieve bestemming vertrekken. Ook de specifieke hergisting op fles, verfijnd door de brouwerij voor haar hoofdmerk Duvel, geeft de abdijbieren van Maredsous een extra dimensie.

Over Maredsous

Maredsous tripel met een alcoholgehalte van 10% is één van de favoriete bieren van Michael Jackson, de bierpaus bij uitstek:
"Deze bieren zijn lang mijn favorieten geweest. Vooral de 10° is een bijzonder lekker bier."

Mario d’Eer, redacteur van BièreMag, en notoir bierkenner over Maredsous 8°:
"Mousse brunâtre onctueuse coiffant une robe rouquien foncée... Un arôme de crème brûlée. Mince en bouche, elle offre la douceur du caramel étendu sur un fond d’alcôol."

Twaalf Balcken-eigenaar Co Vermue in Horeca Misset, een Nederlands vakblad over Maredsous 6°:
"Dit is het eerste bier waarvan ik zeg 'Kom maar op. Doe mij er nog eentje.' Echt een perfect glas bier."

Geen opmerkingen: